BOWEL CANCER UK

TALKING SPELT

our shop and cafe at 

kilver court

YOUR SPELT RECIPES

SUBMIT HERE

Sharpham Park is een natuurvoedingsboerderij in Somerset, in het prachtige Engelse West Country. Het is een boerderij met een rijke agrarische erfenis en nu zijn Roger Saul, stichter van het Britse designerlabel Mulberry en zijn vrouw Monty er thuis. Samen hebben ze het Sharpham Park voedingsgamma gecreëerd uit hun passie voor op duurzame manier geteeld gezond en natuurlijk voedsel.

De boerderij is gespecialiseerd in de teelt van spelt, een voedzame, heerlijke en gezonde oudere broer van tarwe, geschikt voor mensen met een tarwe-intolerantie.

Op de boerderij bevindt zich een speciaal voor biologische spelt gereserveerde molen. Hier wordt het graan schoongemaakt en bewerkt. Met traditionele methodes wordt het gemalen tot volgranen en geraffineerde speltbloem. Met deze bloem worden een hele reeks biscuits gemaakt. Die biscuits gaan van zandkoek van spelt, havercakes, zelfgebakken ‘koekjes’, biscotti en smakelijke biscuits tot onze NIEUWE “biscuit bite snacks”, verkrijgbaar in drie zalige smaken.

De molen produceert ook geparelde spelt, een prima vervanger van rijst. Je kookt het zoals arboriorijst en gebruikt het in risotto, soep en stoofpotten. Met dit product als uitgangspunt hebben we zorgvuldig kruiden en specerijen geselecteerd en zo drie Speltotto’s (risotto van spelt) gecreëerd. Ze kunnen zo gegeten worden of bij vlees of vis.

Sharpham Park produceert ook een reeks smakelijke biologische spelt ontbijtgranen: muesli, zelfgebakken granola (geroosterde muesli), havermoutpap- en speltpuffs. Onze producten worden nu verkocht in prestigieuze winkels in het Verenigd Koninkrijk zoals Selfridges, Harvey Nichols, Fortnum & Mason en Waitrose.

Neem contact met ons op als u vragen heeft over Sharpham Park of over dat prachtige product spelt.
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itRecipe of the month

  Chicken and Leek Pie...
View the recipe of the month.

monthly newslette

Sign Up to our monthly newsletter be the first to receive offers and recipes

Spelt Bakers

baker of the month:

Click here to find your nearest Sharpham Park Independent Stockist. You will also find us in Waitrose stores nationwide.
The Real Bread Campaign
Click here to Read Our Blog